Bitcoin (BTC) Dijital para Nedir? - Forex, Bitoin, AltCoin ve Diğer Para Kazanma Araçları

Üye Ol Para Kazan

Yeni Yazılar

Post Top Ad

8 Ocak 2018

Bitcoin (BTC) Dijital para Nedir?

Bitcoin nedir
Bitcoin

Bitcoin (BTC) Dijital para Nedir?

Son zamanlarda herkesin arkasına düştüğü Bitcoin nedir ? Bitcoin; kriptolu (şifreli) para açık kaynaklı bir kod olarak yayınlanmış bir dijital para birimi olarak birçok yerde belirtiliyor.
2009 yılında Bitcoin Satoshi Nakamoto nickli bir şahıs tarafından “protokol” olarak yayınlandı. Bu protokole göre; Bitcoinler kişiler arasındaki veri paylaşım ağını (Peer-to-Peer) temel alan, merkezî bir otorite tarafından kontrol edilemeyen, işlem ücreti oldukça düşük, bağımsız bir para birimidir. Önceleri ve halen Darkweb gibi karanlık mecralarda kullanılan dijital para son zamanlarda dünya çapında ilgi görmeye başladı. Bazı milletlerinde bitcoin ve türevleri yani altcoinler çıkarmaya başlaması bitcoine olan duruşu ve işleme kapasitesi arttı. Bir çok yerde borsa işlemleri yapılmaya başladı .
Bitcoin ve Altcoinler TL, DolarEuro gibi günlük yaşamda kullanılan para birimleri gibi, alışverişlerimizde ve çevrimiçi ortamlarda harcayabileceğimiz bir para birimi özelliği göstermeye başladı.Bitcoinlerle bazı sitelerde ödeme kabul etmeleri bazı oyun siteleri Bitcoin ödeme yapmaları Bitcoin’in hergün değer kazanmasına yol açtı. Bitcoin’i diğer para birimlerinden ayıran özellik ise, para otoritelerinin ve hükümetlerinin Bitcoin üzerinde bir hakimiyetlerinin olmayışıdır. Çünkü Bitcoin, hükümetlerin kontrolünde değil, Bitcoin ağının kontrolünde üretilmektedir.


Hiç yorum yok:

En Son Yazılar

Aile Arasında Filmi İzle

21 yıllık eşinin aniden terk ettiği Fikret (Engin Günaydın) ve 21 yıllık müzisyen sevgilisi tarafından bırakılan müzikhol vokalisti Sol...